Histamínová a laktózová intolerancia
Autodidaktický test na histaminovú intoleranciu
Tak ako nie je všetko zlato čo sa bliští, tak nie je všetko čo sa tým nazve skutočnou intoleranciou histamínu.
Autodidkatický test spočíva v tomto. Pacient sa dva týždne stravuje a konzumuje bežnú stravu (tzn: že sa nevyhýba potravinám, ktoré obsahujú histamín) , dôležité je ale presne si zapísať každý deň čo konzumuje. Ďalšie dva týždne konzumuje presne to isté ( má zápisky) ale s tým rozdielom , že k tomu konzumuje výživový doplnok DAOSIN 1-1-1 ( Histasolv 1-1-1) .
Ak pri užívaní Daosinu sa zdravotné obtiaže stratia – áno je vysoká pravdepodobnosť, že máte poruchu tkanivovej diaminoxidázy.
Základná nizko histamínová dieta:
Histamín vzniká v potravinách, ktoré nie sú čerstvé z aminokyseliny histidín. Sú to tieto potraviny, ktoré buď histamín obsahujú alebo podporujú jeho uvoľnovanie: bravčové mäso, paradajky ( stredné a menšie ), kyslé uhorky, olivy, kyslá kapusta, čokoláda, tvrdý alkohol, víno, ocot, tvrdé zrejúce syry , údeniny.
Zoznam potravín s obsahom laktózy
Diéta s obsahom laktózy v potravinách na stiahnutie tu.