BEZLEPKOVÉ SLIVKOVÉ KNEDLÍČKY
500 g bezlepkovej múky MIX B, MIX C, alebo MANTLER
1 vajce
1 žĺtok
2 lyžice oleja
1 pohár teplej vody alebo bezlakt. mlieka
slivky podľa potreby
soľ
Z múky, celého vajíčka, žĺtka, oleja a soli uhnetieme cesto, do ktorého pridáme teplú vodu. Cesto by nemalo byť veľmi tvrdé, musí sa dať tvarovať. Ak chceme cesto hustejšie, pridáme múku, ak redšie, pridáme vodu, alebo mlieko. Cesto rozdelíme na jednotlivé kusy, ktoré vyvaľkáme na cca 1 cm a vykrajujeme kruhy. Doprostred dáme slivku,zabalíme ju do cesta a formujeme knedlíček, alebo guličku. Varíme v osolenej vriacej vode cca 3 minúty, až knedlíčky vyplávajú na povrch. Vyberieme dierkavou naberačkou, obalíme v orechoch alebo opečenej bezlekovej strúhanke.
Späť k článkom